F L T V 1

Programe Tradiționale

Stacks Image 11031
Stacks Image 11025
Stacks Image 11039
Stacks Image 11033
Stacks Image 11046
Stacks Image 11041
Stacks Image 11051
Stacks Image 11048
Stacks Image 11056
Stacks Image 11053

Concursul pentru sănătate şi prim ajutor "Sanitarii Pricepuţi"

Prezent

Scopul proiectului

Concursul pentru sănătate și prim ajutor "Sanitarii Pricepuți" este destinat elevilor de gimnaziu și de liceu. A fost organizat pentru prima oară în 1962 și este deja intrat în tradiția școlilor, generând interes din partea elevilor, profesorilor și medicilor.
Concursul se derulează pe baza "Regulamentului pentru organizarea și desfășurarea concursului pentru sănătate și prim ajutor", întocmit de SNCRR în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății și Familiei și Ministerul de Interne - Direcția circulație.
Scopul concursului este acela de a forma deprinderi de acordare a primului ajutor și principii de viață sănătoasă în rândul elevilor, la concurs putând participa orice elev din învățămantul gimnazial și liceal.
Elevii sunt grupați în echipaje, formate din 5 elevi. Aceștia sunt pregătiți atât teoretic cât și practic. Pregătirea participanților se face pe baza tematicii de concurs, care, alături de regulament, poate fi descărcată din secțiunea legislație.

Concursul se organizează pe etape.

Etapa pe școală Această prima etapă se desfășoară în perioada noiembrie și decembrie a fiecărui an școlar, în afara orelor de curs și în zilele libere. Echipa câștigătoare a etapei pe școala a concursului, se va întâlni periodic pentru a continua pregatirea în vederea participării la etapa pe localitate / zonă.
Etapa pe localitate / Etapa zonala Etapa pe localitate se organizează împreună cu conducerea școlilor, organelor sanitare și de poliție locale, data de desfășurare fiind stabilită, în funcție de numărul de școli participante.
Etapa pe zonă se organizează în ultimele două saptămâni înaintea vacanței de Paște, împreună cu Inspectoratul Școlar, DSP, Inspectoratul de Poliție Județean - Serviciu Circulație.
Echipajele câștigătoare sunt promovate la faza județeană.
Etapa județeană Se organizează în perioada mai - iunie, în orașul Focsani, la care participă echipajele clasate pe primele 3 locuri la etapa pe localitate / etapa zonală.
Etapa națională Echipajul câștigător al etapei județene participă la această etapă care se desfășoară într-o tabară proprie a Ministerului Educației (Tabara Poiana Pinului, județul Buzau). Faza națională se organizează din doi în doi ani, alternativ pentru fiecare ciclu (gimnazial / liceal), în vacanța de vară, fiind organizată ca o tabără de tineret. Concursul, la care participă echipaje reprezentante ale tuturor județelor, este parte integrantă a taberei de vară.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să luați legătura cu dna prof. Lidia Boc, la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, din Focsani.
Click AICI pentru galeria foto
Stacks Image 13552
Stacks Image 13549
Stacks Image 19987
Stacks Image 16518
Stacks Image 16521
Stacks Image 16524
Stacks Image 16530
Stacks Image 16527