F L T V 1

Programe Actuale

Stacks Image 12306
Stacks Image 12303
Stacks Image 12311
Stacks Image 12308
Stacks Image 12316
Stacks Image 12313
Stacks Image 12321
Stacks Image 12318
Stacks Image 12326
Stacks Image 12323

EGAL - Clubul Copiilor din Focșani

2019

Despre proiect

Obiectivele generale ale proiectului “EGAL - Clubul Copiilor din Focșani - Sprijin pentru accesul la educație al copiilor din zonele urbane marginalizate - ZUM” vizează încurajarea școlarizării și susținerea accesului la educație pentru un număr de 40 de copii de etnie romă din medii defavorizate, care provin din zona marginalizată a municipiului Focșani (ZUM), numită Obor/Tisa, prin inființarea și organizarea unui centru educațional, dar și conștientizarea importanței educației pe termen scurt, mediu și lung, în vederea formării abilităților și competențelor unei personalități, care să se impună în societate în rândul familiilor din ZUM.

Cu scopul de a face față decalajului educațional, în vederea diminuării riscului de abandon școlar la vârste fragede, în cadrul
Clubul Copiilor din Focșani se vor organiza ateliere de tip afterschool (matematică, limba română, limbi străine, informatică), livrate prin suportul unor instrumente digitable educaționale (jocuri educaționale, platforme etc.), dar și ateliere de creație (pictură, handmade, colaj, modelaj) și prim ajutor (principii de alimentație sănătoasă și de păstrarea igienei personale, noțiuni și tehnici de prim ajutor). În cadrul atelierelor de tip afterschool, se va organiza și o minibibliotecă, unde vor avea loc conversații despre cărțile citite, ecranizări ale acestora sau transpunerea textelor în scurte dramatizări ale unor evenimente istorice.

Proiectul
“EGAL - Clubul Copiilor din Focșani - Sprijin pentru accesul la educație al copiilor din zonele urbane marginalizate - ZUM” este derulat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Filiala Vrancea, cu sprijinul Fundația Orange și se va desfășura în perioada mai-decembrie 2019. Valoarea totală a proiectului este de 114.680 RON, dintre care 32.000 RON provin în urma câștigării programului “Susține un ONG!”, prin finațare Fundația Orange.

“Susține un ONG!” încurajează implicarea angajaților Orange România în cause de filantropie, prin oferirea de granturi către organizații non-guvernamentale propuse de aceștia și alese prin concurs anual.

Fundația Orange este o organizație non-profit, care se implică in viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În peste 6 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6,5 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoanele defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură, în beneficial persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau auz, în scopul integrării lor sociale.

Află mai multe AICI despre Fundația Orange și Concursul "Susține un ONG!"
Stacks Image 13301
Stacks Image 13298
Stacks Image 20059
Stacks Image 17130
Stacks Image 17133
Stacks Image 17136
Stacks Image 17142
Stacks Image 17139