F L T V 1

Programe Actuale

Stacks Image 13769
Stacks Image 13766
Stacks Image 13774
Stacks Image 13771
Stacks Image 13779
Stacks Image 13776
Stacks Image 13784
Stacks Image 13781
Stacks Image 13789
Stacks Image 13786

Rendez-vous pentru Sănătate în Foișorul Crucii Roșii
Oreavu

2016

Izolarea sociala, sentimentul de inutilitate si accesul redus la serviciile de sanatate a persoanelor de varsta a III a in general singure, lipsite de posibilitati materiale, care duce inevitabil la depresii, senilitate si chiar tendinte de sinucidere.
Lipsa informatiiilor legate de sanatate, spiritaulitate, legatura cu membrii familiei plecati la munca in strainatate, provoaca de obicei alte boli, frica de a comunica facand din batrani una din cele mai vulnerabile categorii.
Proiectul se adreseaza unui numar de 50 persoane varstnice din comuna Gugesti, sat Oreavu, (8 km de centrul comunei, unde sunt si principalele institutii care deservesc populatia) inclusiv persoanele varstnice rezidente, beneficiari ai Locuintei Protejate pentru Persoane Varstnice
"Micul Rosmalen".

Obiective

O1: Asigurarea si mentinerea starii de sanatate a unui numar de minim 50 persoane varstnice din comunitate si din locuinta protejata, prin servicii sociale si premedicale/ prim ajutor, furnizate intr- un spatiu extins in suprafata de 22 mp, adiacent foisorului existent de la Locuinta Protejata pentru Persoanele Varstnice „Micul Rosmalen” Oreavu - Gugesti.

O2: Infiintarea si dotarea a unui numar de 3 ateliere pentru cele minim 50 persoane varstnice in vederea integrarii active in viata sociala.

O3: Infiintarea unui serviciu/punct PAZI (punct prim ajutor zone izolate), controlul periodic al sanatatii (tensiune, glicemie, greutate, starea psihica), si acordarea primului ajutor, a unui numar de minim 50 persoane varstnice.


1. Atelierul IT - Persoanele varstnice din comunitate si din locuinta protejata vor fi initiate de catre formatorul filialei in domeniu, Voluntar de Profesie, desesemnat de Fundatia Vodafone Romania, in lucrul cu calculatorul pentru a le inlesni socializarea si comunicarea cu membrii familiei. Vor invata notiuni de baza in IT, navigarea pe internet si folosirea site-urilor de socializare pentru mentinerea legaturii cu familia, prieteni, imprimare, fax/xerox etc.

2. Atelierul de terapie ocupationala, cel putin 20 persoane varstnice din comunitate si din locuinta protejata vor avea 4 intalniri/luna in a patra zi din saptamana intre orele 10:00 - 12:00 pentru activitati de impletituri decorative din sfoara, formatorul voluntar va fi un tanar surdo-mut cu abilitati deosebite in aceasta arta, crosetat, oua incondeiate cu margele si hartie, gradinarit in gradina Locuintei Protejate, etc., se va desfasura de 4 ori pe luna, in a patra zi din saptamana.

3. Atelierul recreativ - cel putin 20 persoane varstnice din comunitate si din locuinta protejata vor fi antrenati de catre formatorii voluntari in domeniu in activitatile de recreere (jocuri de masa, meloterapie de grup, activitati artistice in parteneriat cu elevii Scolii Gimnaziale din Gugesti, sarbatorirea zilelor de nastere, Paste, Craciun) in 4 intalniri /luna, in a saptea zi din saptamana, intre orele 16:00 - 20:00 si dupa caz, sarbatorirea zilelor de nastere va fi organizata trimestrial.Finanțatori: FSC - Fundația de Sprijin Comunitar Bacău și Fundația Vodafone România
Locație: Gugești, sat Oreavu

Stacks Image 13008
Stacks Image 13005
Stacks Image 20147
Stacks Image 17878
Stacks Image 17881
Stacks Image 17884
Stacks Image 17890
Stacks Image 17887