Crucea Rosie Vrancea Crucea Rosie Vrancea
 Pagina principala » 2006

CRUCEA ROSIE VRANCEA

vrei sa devii voluntar crucea rosie

CARTE DE OASPETI

Nume:

E-mail:

Mesaj:


» Citire mesaje

Locuinta protejata "Casa Noastra" Beciu

Locuinta moderat protejata de tip familial "Casa Noastra", Beciu (2006)

Scopul proiectului
Implementarea la nivelul judetului Vrancea a unui model alternativ de asistenta pentru persoanele adulte cu handicap institutionalizate, in vederea integrarii sociale a acestora, prin amenajarea unui locuinte moderat protejate de tip familial cu capacitate de 6 persoane adulte cu handicap, in comuna Vartescoiu.

S-a urmarit dezvoltarea unei alternative la institutionalizare, aplicand standardele minime de calitate pentru locuinte protejate, cu servicii specifice de asistenta si suport pentru a oferi un nou regim de viata autonom si activ grupului tinta:

  • servicii de gazduire: locuinta, alimentatie, igiena;
  • servicii de sprijin pentru o viata independenta: activitati de sprijin planificat, informare si indrumare, asistenta medicala, educatie, activitati ocupationale, recreative si de socializare, vizite, sprijin spiritual). Beneficiarii au fost sprijiniti in demersul schimbarii actelor de identitate pe noua adresa, in obtinerea drepturilor si facilitatilor pentru persoanele cu handicap, transferul serviciilor postale.

Studiu de caz
D.D. si N.V. sunt un cuplu consensual constituit in CITO Odobesti. D.D. a intrat in sistemul de protectie la varsta de 8 ani, iar N.V. la varsta de 6 ani, ambii fiind institutionalizati in diverse forme de protectie o perioada de peste 25 de ani. Din anul 2002, sunt impreuna. Cuplul a iesit in evidenta in cadrul primei vizite realizate in vederea selectarii grupului tinta, manifestand un interes puternic pentru trecerea in serviciul alternativ - locuinta protejata : "Este visul nostru, sa traim intr-o casa, la tara, s-avem si cateva animale...".
In perioada de proba, s-au adaptat cel mai bine la noul stil de viata. Echipa de proiect a putut observa schimbari majore in comportamentul lor si o mai mare incredere in sine, dezvoltarea sentimentului propriei valori si a aptitudinilor sociale. Se implica in toate activitatile din cadrul locuintei protejate, inclusiv la nivel organizatoric. In luna ianuarie 2007, cuplul si-a oficializat relatia, casatorindu-se in fata ofiterului starii civile.

Finantatori: Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, Bucuresti
Perioada: 2006 - prezent
Numarul de beneficiari: 6 persoane
Locatie: Beciu

NOUTATI

CONTACT

+0040 237 206960

redcrossro@yahoo.com

DONATII

+ Pentru donatii va rugam folositi contul
   deschis la sucursala BCR Focsani:
   RO 77 RNCB 0267 0364 4360 0001

+ Doneaza 2% din impozitul pe venit


rosu pentru viata - DONEAZA


 
Web design by AscenSee Design