F L T V 1

Rezidentul fochist din fotoliul rulant

Printre varstnicii rezidenti ai Locuintei maxim protejata „Acasa" Gugesti, a Filialei de Cruce Rosie Vrancea, unul este cu totul special! Pur si simplu, cu toate ca are un picior amputat si se deplaseaza in fotoliul rulant, Gheorghe Schiopu, de 67 de ani, nu poate sa stea degeaba! Asa ca pune mana la orice treburi se simte nevoia de ajutor: taie lemne, le aseaza, le incarca in roaba si le duce pana la cazanul centralei, alimentand-o ori de cate ori e nevoie. Scoate cenusa din arzator, o pune in roaba, o duce si o arunca in locul special amenajat... Apoi, daca cenusa cade pe jos sau raman, imprastiate, aschii de lemn, in camera centralei, el matura lasand totul curat ca-n palma! Imaginea barbatului din scaunul cu rotile impingand roaba plina cu lemne pana la camera centralei locuintei evident ca ar face pe oricine sa se opreasca in loc, si sa-l priveasca cu admiratie! „Eu nu pot sa stau! Cand e mizerie pe aici prin magazie sau la centrala, matur. Am taiat lemne, le aduc aici, incarc si centrala cand e nevoie, sunt fochistul casei! Trebuie sa fac ceva pentru ca asa am fost invatat. Toata viata am fost un om activ si daca am ajuns in camin nu inseamna ca nu mai pot sa fac nimic. Dupa ce car lemnele imi spal carutul, ca sa nu intru cu rotile murdare in casa, sa munceasca altii dupa mine. Ce sa fac, sa stau toata ziua si sa ma uit pe pereti? Nu pot. Asa ca fac si eu treaba, pentru ca, chiar daca sunt in carut, pot!", a spus, zambind, nea Gheorghe.
Firea lui placuta, luptatoare, felul in care reuseste sa se faca util in fiecare zi l-au facut foarte apreciat in familia Crucii Rosii Vrancea, singura pe care, de altfel, acest om o are. Nea Gheorghe spune ca se simte foarte bine ca rezident al institutiei vrancene de caritate, care ii asigura nu doar adapost, hrana, medicatie si ingrijire, straduindu-se sa-i obtina si pensia cuvenita dupa anii sai de munca, ci i-a facut si surprize de care n-ar fi crezut ca va avea parte vreodata. Si nu e vorba doar de... tigara electronica ce i-a fost asigurata, si din care omul mai pufaie din cand in cand - „Ce sa fac, mereu am fumat si nu pot sa ma las" - ci si de un fotoliu rulant modern, electric, un fel de scuter electric special adaptat, primit de curand si cu care poate circula pe drumurile publice. „Mi-am dorit foarte foarte mult asa ceva, am mai iesit pe strada si cu scaunul asta simplu in care stau acum, dar e greu. Asa, cu cel electric o sa pot sa mai ies, am libertate de miscare mult mai mare si le multumesc din suflet celor de la Crucea Rosie si de la fundatia olandeza care mi I-a adus", a spus nea Gheorghe.

Citește întregul articol aici…

Screen Shot 2016-02-16 at 2.24.50 PMScreen Shot 2016-02-16 at 2.23.30 PM

Treizeci de studenti olandezi, in stagiu de practica la Crucea Rosie Vrancea

Treizeci de studenti de la Universitatea de Stiinte Sociale Aplicate din Den Bosch, Olanda, au vizitat, pentru cateva zile, proiectele sociale ale Filialei de Cruce Rosie Vrancea, in cadrul proiectului Avans - Dezvoltare Culturala si sociala, bazat pe schimb de modele de buna practica si experienta. Partenerul Crucii Rosii Vrancea in organizarea si desfasurarea acestui internship a fost Sucursala Vrancea a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania.
Astfel, in saptamana 25-28 ianuarie 2016, cei 30 de studenti, impreuna cu voluntarii Crucii Rosii Vrancea, au vizitat si au lucrat efectiv cu copiii de etnie roma din cadrul Clubului copiilor din Modruzeni - Marasesti „De la A la Z pentru viata", au vizitat Complexele socio-medicale I si II din Modruzeni si, de asemenea, au avut oportunitatea de a analiza si compara serviciile sociale oferite de institutia de caritate vranceana si varstnicilor rezidenti in locuintele protejate ale Crucii Rosii Vrancea.
Tinerii studenti au fost extrem de impresionati de saracia din Modruzeni, de modul de viata al locuitorilor acestui cartier, de lipsurile cu care se confrunta copiii...

„Cum am putea gasi solutii reale si pe termen lung la aceasta saracie extrema regasita in comunitatea de etnie roma din Marasesti? Ne vom gandi pentru viitor ce am face la fel si ce am face diferit, cand vom reveni in comunitate. Sentimentul imediat este ca ar fi nevoie de o acfiune mai ampla, cu impact mai mare", a fost de parere un profesor, in timp ce un al coleg de-al sau a declarat ca „sentimentele cu care plecam sunt amestecate in fata dificultafilor cu care aceste familii si copiii se confrunta, Asteptam ca toate aceste stari sa se sedimenteze. Ne bucuram insa ca elevii nostri au putut experimenta o alta cultura, un alt mod de viata. E cel mai bun mod de a invata. Proiectul ne-a oferit exact ceea ce aveam nevoie. A fost ceea ce ne doream si ne asteptam si chiar ceva in plus".
Studenti au lucrat efectiv, pe parcursul vizitei, cu copiii de la Clubul din Modruzeni, au desenat impreuna cu ei, au socializat si au vazut cu ochii lor in ce conditii locuiesc, realizand cat de mult inseamna pentru familiile lor orice ajutor si serviciu pus la dispozitie de Crucea Rosie. „Mi-am dat seama cat sunt de norocos, din punctul de vedere al oportunitafilor pe care le am, doar pentru ca m-am nascut in Olanda. Ma "laudam» mereu la prieteni ca am cea mai mica casa cu putinta (20-30 mp), Acum am putut sa vad aici, la Marasesti, ca in acelasi spatiu traiesc 9-10 persoane. Nu ma voi mai plange niciodata de acum inainte de spatiul meu de locuit. Ma intreb, daca as fi in situatia lor, cum as proceda ca sa supravietuiesc! In aceleasi conditii si cu aceleasi resurse limitate, probabil, la fel", a declarat unul dintre studenti.

Citiți întregul articol aici...

avans01avans06avans09

VICTIMELE INCENDIULUI de la Coza AU NEVOIE DE AJUTOR!

Oamenii din Coza, comuna Tulnici, ale căror case s-au transformat în scrum ca urmare a incendiului de proporții care a avut loc zilele trecute, au mare nevoie de ajutorul nostru! Trei dintre familiile victime ale acestei nenorociri nu mai au nimic, dar nimic din fosta lor existență. Iar două dintre ele nu mai au nici măcar pereții întregi, lucru constatat ieri de reprezentanții Filialei de Cruce Roșie Vrancea, prima care a sărit să-i ajute pe bieții oameni. Dincolo de faptul că nefericitele familii au mare nevoie de materiale de construcții pentru a reuși să-și ridice măcar o odaie care să-i adăpostească peste iarnă, lor le sunt necesare orice obiecte care contribuie la normalitatea existenței fiecăruia dintre noi: obiecte de mobilier, covoare, lenjerii, aparate electrocasnice, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale de igienă, alimente... orice! Dacă doriți să-i ajutați pe acești oameni să-și regăsească echilibrul, dacă aveți generozitatea sufletească de a le arăta că nu sunt singuri în tot acest necaz, puteți să le donați orice credeți că le este necesar unor ființe care nu mai au nimic. Puteți duce donațiile dumneavoastră fie la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea din strada Dimitrie Cantemir, nr. 5, Focșani, fie le puteți trimite sau duce personal fiecăreia dintre aceste familii. 

DSCN5046DSCN4815DSCN5123

Citește articolul...

Crucea Roșie Vrancea are un reprezentant în Consiliul Național al SNCRR

Instituția vrânceană de caritate a fost evidențiată pentru activitățile derulate la nivel local, îndeosebi în partea de social și proiecte
Conducerea Filialei de Cruce Roșie Vrancea a participat, zilele trecute, la Adunarea Generală de Alegeri a Societății Naționale a Crucii Roșii Române (SNCRR), în cadrul căreia a fost aleasă noua conducere a instituției. Totodată, fostul președinte, Mihaela Geoană, aflat la finalul celui de-al doilea mandat, a prezentat raportul activității sale în perioada 2007-2015. În cadrul acestei Adunări Generale, Alteța Sa Regală (ASR) Principesa Margareta a României a fost aleasă pentru funcția de președinte al SNCRR, iar medicul Raed Arafat (Filiala Argeș) și omul de afaceri Viorel Cataramă (Filiala Ilfov) au fost aleși în funcțiile de vicepreședinți.
Aleasă cu majoritate de voturi, ASR Principesa Margareta a României și-a exprimat
„convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de Președinte al Crucii Roșii Române este benefic și potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizații.
Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră și că vom putea acționa corespunzător și în spiritul Valorilor Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie”.

6crucea rosie517 DA

Citește articolul...

Ziariști suedezi, la prima întâlnire cu sărăcia romilor din Modruzeni

Roger Turesson, fotojurnalist, și reporterul Josefin Skold, de la ziarul național „Dagens Nyheter” din Suedia, împreună cu voluntari și conducerea Filialei de Cruce Roșie Vrancea au făcut, ieri, o primă vizită în cartierul Modruzeni din Mărășești. Cei doi ziariști au venit să vadă cu ochii lor cum trăiesc persoanele de etnie romă acasă la ele, să înțeleagă care sunt motivele care le determină să plece peste hotare și să realizeze o serie de materiale de presă cu privire la aceste aspecte. Și asta, pentru că tot mai mulți romi din țara noastră aleg ca destinație Suedia, ceea ce a determinat Crucea Roșie suedeză să încheie un memorandum cu Crucea Roșie Română, care statutează acordul celor două societăți naționale pentru a dezvolta cooperarea într-un mod care va întări capacitatea acestora de a se adresa celor mai urgente situații de vulnerabilitate. Și, pentru că instituția de caritate vrânceană este cea care, la nivel de țară, a implementat cele mai multe programe destinate romilor, care sunt considerate modele de bună practică, ziariștii suedezi au ales să viziteze cartierul Modruzeni.

6suedezi495 DA

Citește articolul...

Laura Breană este NOUL PREŞEDINTE al Crucii Roșii Vrancea

Laura Breană, jurnalist la „Monitorul de Vrancea”, a fost aleasă, ieri, cu unanimitate de voturi, președinte al Crucii Roșii Vrancea pentru următorii patru ani, în cadrul Adunării Generale a instituției de caritate. Candidatura ei a fost primită cu multă și evidentă bucurie și simpatie de toți cei prezenți, implicarea sa în domeniul social, atât ca jurnalist cât și ca voluntar de Cruce Roșie, fiind de notorietate. Laura a fost alături de Crucea Roșie Vrancea, iar Crucea Roșie Vrancea alături de cazurile sociale prezentate de ea în cotidianul nostru, timp de mai bine de 17 ani. Colega noastră îl înlocuiește astfel, de ieri, pe fostul președinte, primarul de la Homocea, Neculai Ionescu. Tot ieri, în cadrul Adunării Generale au fost aleși și cei doi vicepreședinți și anume Gheorghe Maghiaru, primarul comunei Garoafa și colonelul Jenică Lazăr, adjunct al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, precum și membrii Comitetului și Biroului Filialei. „Sper să pot readuce în Crucea Roșie atmosfera de profundă solidaritate, înțelegere și prietenie pe care am trăit-o împreună cu oamenii din filială, până acum patru ani... Am fost mereu alături de Crucea Roșie Vrancea și voi rămâne om de Cruce Roșie pentru totdeauna, indiferent dacă voi fi sau nu aleasă președinte, pentru că această organizație, cu voluntarii săi dedicați și valorile ei, sunt parte din mine!”, a spus Laura Breană, înainte de a afla rezultatul votului.

DSCN2423Screen Shot 2015-04-01 at 10.53.12 AM

Citește articolul...

Trei mii de pâini vor ieși zilnic, în 2015, din Cuptorul de la Burcioaia

O mie cinci sute de pâini vândute zilnic în prezent, elevi care realizează stagii de practică, șase brutari, oameni din comunitate formați în meserie, patru persoane din Burcioaia care au astăzi un loc de muncă și care produc pâine fără aditivi pentru locuitorii zonei, dar și pentru onorarea contractelor cu clienții locali și pentru donațiile de pâine destinate familiilor nevoiașe sunt doar câteva dintre cele mai importante lucruri care au fost realizate prin afacerea socială inițiată și dezvoltată în județul nostru de Crucea Roșie Vrancea pe parcursul a doi ani, și anume „Cuptorul de pâine de la Burcioaia”. Potrivit celor spuse de Rodica Davidean, directorul instituției de caritate, urmează ca începând cu acest an producția de pâine de la brutăria din cartierul Burcioaia, Adjud, să se dubleze. „Ne-am dat seama că este nevoie să avem o suprafață mai mare de coacere, acesta este planul cel mai important în prezent, deja este pus în mișcare. Până la sfârșitul lunii ianuarie o să mai avem un cuptor, astfel încât, în cele două schimburi de lucru, să putem coace și vinde minim 3000 de pâini”, a spus Rodica Davidean. Despre ce înseamnă o afacere socială de succes și ce beneficii sociale substanțiale poate aduce aceasta citiți în cele ce urmează.

6-7burcioaia404 NU

Citește articolul...

Surpriză pentru beneficiarii casei „Micul Rosmalen“ din Oreavu

Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță“ din Gugești a derulat prima etapă a proiectului de voluntariat „Dăruind vei dobândi“. Proiectul a fost inițiat de directoarea școlii, profesoara Violeta Anca Grecu, profesorul Vasile Ovidiu Allen, în calitate de consilier educativ și dirigintele clasei a V-a A. În proiect este implicată şi Crucea Roșie Vrancea - subfiliala Gugești, sub a cărei coordonare se află Casa de tip Rezidențial „Micul Rosmalen“ din Oreavu, beneficiara darurilor. 
Astfel, elevii implicați au colectat alimente, fructe și dulciuri, care au fost sortate și ambalate corespunzător pentru a putea fi transportate la căminul respectiv. Apoi, elevii implicați în proiect au încărcat toate alimentele în microbuzul școlar şi au mers la Oreavu. Cei mici au fost răsplătiți pentru gestul lor cu ceva dulce.
„Acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul nemijlocit al familiilor elevilor clasei a V-a A. Noi, inițiatorii proiectului, le mulțumim pentru modul aparte în care au înțeles să sprijine inițiativa noastră și îi asigurăm de tot respectul nostru. Este o lecție de generozitate, predată prin intermediul celor mici tuturor”, a precizat directoarea şcolii Violeta Anca Grecu. 

4 gugesti

Citește articolul...

Programe destinate romilor, obiectul parteneriatului între Crucea Roșie Vrancea și Crucea Roșie Suedia

O delegație a Crucii Roșii din Suedia, împreună cu reprezentanți ai unor ONG-uri din respectiva țară au vizitat, ieri, Filiala de Cruce Roșie Vrancea, întorcând vizita făcută de Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, și Ioan Silviu Lefter, directorul general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România (SNCRR), în perioada 13 – 17 octombrie. Obiectivul cel mai important al vizitei de atunci, a reprezentanților SNCRR în Suedia, a fost semnarea unui memorandum privind problematica romilor. 
Printre cei care au stat la masa discuțiilor, ieri, alături de Rodica Davidean, s-au numărat Ann Wedin de la Crucea Roșie Suedia, Victoria Engman de la Stockholm Stadsmission și Rosario Ali Taikon de la Sensus Stockholm. Lor li s-au prezentat toate proiectele realizate de instituția vrânceană de caritate și, impresionați de realizările Crucii Roșii Vrancea, au dorit să afle cum a început, cu ani în urmă, munca voluntarilor cu persoanele de etnie romă din județ, dar și ce proiecte viitoare vor fi implementate.
„Scopul vizitei noastre în România, pe scurt, constă în faptul că încercăm să creăm un parteneriat transnațional pentru a rezolva din problemele migranților care vin în Suedia. Ne confruntăm cu această problemă cam de trei ani și încercăm să găsim soluții. Majoritatea vin din România, iar proiectul nostru e țintit pe romi. Dorim să le cunoaștem nevoile și problemele cu incluziunea pe piața muncii și să încercăm, prin proiecte comune, să găsim rezolvări. Am fost și în Bulgaria, și acolo, ca și în România, am căutat și am găsit parteneri locali, care să implementeze proiecte comune, mai ales forme de economie socială. Atunci când am studiat ce modele sociale funcționează, ne-am dat seama că nu e suficient să formezi persoanele rome, ci să asiguri și oportunitate de angajare în țara lor. Am constatat că este foarte, foarte greu, din cauza discriminării, dar și a lipsei locurilor de muncă, atât în Bulgaria cât și în România. Așadar, avem nevoie și de angajatori, dar și să creăm locuri de muncă. Am venit în România pentru a vedea dacă există interes pentru acest lucru. Crucea Roșie Suedia încearcă să rezolve parte din problemele lor acolo, însă problema este că ei nu rămân acolo, ci se întorc acasă. De aceea dorim să facem proiecte împreună, în țările lor de origine”, a explicat Rosario Ali Taikon.

8crucea rosie393 NU

Citește articolul...

Puteți să vă angajați legal ca bonă!

Profesia de bonă este recunoscută oficial, ca urmare a adoptării recente a proiectului de lege de către Camera Deputaților. Persoanele care doresc să profeseze această meserie au acum cadrul legislativ pentru a o putea face, fie desfășurându-și activitatea ca persoane fizice autorizate, fie pe baza unui contract de muncă. Au nevoie însă de calificare, iar acest lucru poate fi obținut prin absolvirea unor cursuri de formare profesională. Recent, Crucea Roșie a derulat un astfel de curs gratuit de baby-sitter, iar în prezent, aceeași instituție derulează un curs de îngrijitor copii.

    Potrivit actului normativ, poate fi bonă persoana care îndeplinește următoarele condiții: este cetățean român sau străin cu domiciliul în aceeași localitate cu a părinților copilului pentru care urmează să fie bonă; are capacitate deplină de exercițiu, este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei, fapt care trebuie dovedit cu certificat medical; este apt din punct de vedere psihologic, lucru atestat cu raportul eliberat în condițiile legii; nu are antecedente penale dovedite prin certificat de cazier judiciar. O altă condiție, foarte importantă este ca persoana să aibă calificare ca bonă. Acest lucru se dovedește prin certificat de calificare sau prin diplomă, certificat sau alt titlu de bonă recunoscute sau echivalente. Documentele care atestă condițiile necesare amintite trebuie actualizate în fiecare an.
„Furnizorii de servicii de îngrijire și supraveghere la domiciliu/ reședință pot fi persoane fizice sau juridice, publice sau private, care oferă servicii de îngrijire și supraveghere”, reglementează actul normativ.

7bona384 NU

Citește articolul...

Flori în semn de recunoștință pentru ce a însemnat Regina Maria pentru Crucea Roșie

În semn de recunoștință pentru ceea ce a însemnat Regina Maria pentru Crucea Roșie Română, un grup de voluntari ai filialei vrâncene a instituției de caritate au ținut să ofere, luni, reprezentanților familiei regale, care au poposit în Gara Focșani, un buchet discret de flori și câteva cuvinte scrise sub semnul sub care Reginei Maria îi plăcea să se pozeze: semnul Crucii Roșii. Grupul de tineri voluntari a fost însoțit de profesorul Lidia Boc, voluntar cu state vechi în organizația vrânceană. 
Ei au dorit, astfel, să aducă un omagiu celei care a a rămas în istorie ca model de generozitate, dăruire și sacrificiu, creând, în timpul Primului Război Mondial, un adevărat cult în jurul imaginii de „mamă a răniților”.
„La aflarea veștii că trenul regal se va opri și în Focșani, voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea s-au mobilizat, pentru a participa la întâmpinarea Principesei Moștenitoare Margareta, în periplul pe care și l-au propus pentru a sărbători într-un mod inedit Ziua Națională a României. Gândul voluntarilor de Cruce Roșie Vrancea s-a întors cu 100 de ani înapoi, când s-au pus bazele acestei filiale, dată pe care de altfel am și sărbătorit-o anul acesta, gândindu-ne că Principesa Moștenitoare Margareta este strănepoata Reginei Maria, cea care a patronat pe timpul Primului Razboi Mondial Crucea Roșie Română, fiind alături, moral și fizic, de ostașii români, văduvele acestora și copiii orfani”, a declarat Lidia Boc.

9printesa382 NU

Citește articolul...

Dăruiește prin Banca de Alimente a Crucii Roșii!

Oricând mergeți să vă faceți cumpărăturile în Carrefour puteți ajuta efectiv pe cei nevoiași, donându-le alimente neperisabile prin intermediul Băncii de Alimente a Crucii Roșii Române. În fiecare miercuri și duminică, între orele 10.30 – 14.30, toți vrâncenii care ajung în respectivul hipermarket se pot întâlni și cu voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea și vor putea afla amănunte foarte interesante cu privire la acest program.
În Focșani, desfășurarea acestui program social are loc cu ajutorul numeroșilor  voluntari din licee, școli postliceale etc., care sunt coordonați de Rodica Vartolomei, voluntar al Crucii Roșii Vrancea. În fiecare zi de miercuri și duminică, serii de câte zece elevi voluntari vor fi la dispoziția tuturor cumpărătorilor din hipermarketul Carrefour care vor dori să doneze și în același timp să afle mai multe despre „Banca de Alimente”.
    Pașii care trebuie urmați de cei ce doresc să se alăture programului sunt foarte simpli: se alege produsul, se plătește la casă și se donează, depunându-l în recipientele speciale, după ce se aplică pe el eticheta Băncii de Alimente.

DSCN0411i

Citește articolul...

Cursuri de formare profesională gratuite organizate de Crucea Roșie

Vrâncenii care doresc să se califice în meseriile de „Baby-sitter” și „Îngrijitor bătrâni” se pot înscrie la cursurile de calificare nivel 1, organizate gratuit de Societatea Națională de Cruce Roșie, Filiala Vrancea, în cadrul Centrului de Incluziune Socială. Cursurile se adresează femeilor, persoanelor de etnie romă și persoanelor cu dizabilități. Anterior demarării cursurilor de formare profesională persoanele vor participa și la acțiuni de informare, consiliere și orientare profesională. La finalizarea cursurilor, beneficiarii proiectului vor obține un certificat recunoscut de Autoritatea Națională de Calificări din România și în Uniunea Europeană.

incluziv

Citește articolul...

„Cuptorul de pâine“ de la Burcioaia, o afacere gustoasă

Reprezentanţii organizaţiei Crucea Roşie Vrancea au pus la punct o afacere socială în Burcioaia, un cartier al municipiului Adjud. De la 1 octombrie, brutăria „Cuptorul de pâine“ face nu doar produse delicioase, ci îi ajută şi pe localnicii fără loc de muncă. Cei 500 de locuitori ai cartierului Burcioaia, din Adjud (judeţul Vrancea), au de la 29 septembrie o brutărie specială, numită „Cuptorul de pâine“, care le aduce pe masă produse de panificaţie fragede, dar a sporit şi numărul de locuri de muncă din zonă. Afacerea Crucii Roşii Vrancea, „Cuptorul de pâine Burcioaia“, este una dintre cele zece afaceri sociale finanţate în cadrul competiţiei „Fabricat în Ţara lui Andrei“, susţinută de OMV Petrom. Competiţia a fost una acerbă şi s-a avut în vedere faptul că locuitorii din Burcioaia se încadrează în categoria persoanelor defavorizate, cu oameni bătrâni, izolaţi de municipiul Adjud, cu o infrastructură precară, fără acces la serviciile medicale şi unităţi de comerţ.

646x404-1646x404-2646x404-3

Citește articolul...

Rodica Davidean și directorul general al Crucii Roșii Române semnează un memorandum cu Crucea Roșie Suedia

Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea și Ioan Silviu Lefter, directorul general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România (SNCRR), au fost invitați, în perioada 13 – 17 octombrie, să facă o vizită de lucru Crucii Roșii Suedia. Invitația vine după ce în luna iunie, o delegație a Societății Naționale de Cruce Roșie Suedia a vizitat, timp de două zile, proiectele dezvoltate în județul nostru de instituția vrânceană de caritate, care au fost catalogate de suedezi drept impresionante.
Rodica Davidean, singurul director de filială din țară care a fost invitat să participe la această întâlnire, a declarat că, pe lângă alte activități ce vor fi desfășurate în Suedia, obiectivul cel mai important este semnarea unui memorandum privind problematica romilor.
„Vom avea o sesiune de lucru de o zi pentru pregătirea semnării memorandumului cu obiectiv major, problematica romilor din ambele țări și absorbția fondurilor europene în cooperare, pentru reintegrare. Misiunea de a fi alături de directorul general al SNCRR pentru semnarea documentului de cooperare mă onorează, desigur, dar mă și angajează în a contribui, în continuare, prin proiecte sociale și de economie socială la îmbunătățirea condițiilor de viață a persoanelor de etnie romă. Prezența mea la Stockholm este legată de faptul că Filiala de Cruce Roșie Vrancea este singura filială din țară care a derulat cele mai multe proiecte în favoarea populației de etnie romă”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
Citește articolul...

Filiala de Cruce Roșie a inaugurat „Cuptorul de Pâine Burcioaia”

Pâine albă și intermediară tradițională, fără niciun fel de aditivi, amelioratori sau conservanți, colaci, covrigi, franzele, chifle și tot felul de bunătăți de patiserie făcute exact „ca la mama acasă” pot fi cumpărate, ba chiar și comandate de acum înainte, de la singura brutărie din județ care respectă cu sfințenie tradiția, și anume de la „Cuptorul de Pâine Burcioaia”. Acesta a fost înființat de Filiala de Cruce Roșie Vrancea, în urma câștigării competiției organizate de Petrom, intitulată „Fabricat în Țara lui Andrei”. Organizația a obținut din partea Petrom finanțare de până la 32 mii euro, sumă cu care instituția vrânceană de caritate a înființat afacerea socială „Cuptorul de Pâine Burcioaia” în cartierul Burcioaia, Adjud, afacere ce are ca obiect producerea de produse de panificație și, implicit, crearea de locuri de muncă în comunitate.
    La inaugurarea ce a avut loc ieri au fost prezenți atât oameni din Burcioaia, care s-au arătat bucuroși că în comunitatea lor funcționează în sfârșit o brutărie de unde pot cumpăra, cu doar 80 de bani, pâine rumenă și caldă de 300 de grame, cât și conducerea și voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Vrancea, reprezentanți ai Petrom, ai autorității locale și membrii ai Clubului Seniorilor. Toți aceștia au fost întâmpinați cu pâine și sare, mai exact cu colaci frumos împletiți, preparați și copți chiar la Cuptorul ce s-a inaugurat.

b16b03b02

Citește articolul...

Serviciile oferite de Crucea Roșie Vrancea, popularizate la „Promenada inimilor”

Voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea au fost prezenți ieri în Piața Unirii, unde au făcut o serie de demonstrații și au prezentat serviciile oferite de organizație în cadrul proiectului „Promenada inimilor”. Prin acest proiect se urmărește conștientizarea cetățenilor din județul nostru cu privire la importanța mișcării în menținerea și întărirea sănătății și mai ales a activității inimii și a riscurilor la care este supusă din cauza unor obiceiuri, asumate mai ales de tineri, din necunoaștere. „În România, proiectul este derulat de Fundația Română a Inimii în parteneriat cu Fundația Cardiologilor Români și Societatea Română de Cardiologie. În Vrancea, organizarea unei etape din acest proiect a fost asumată de Club Rotary Varana, în parteneriat cu Filiala de Cruce Roșie Vrancea”, se precizează în comunicatul trimis redacției noastre.
    Ieri, elevii, tinerii și voluntarii Filialei vrâncene care au participat la acțiune au primit tricouri inscripționate, pliante informative și au fost distribuite căști de protecție pentru membrii Clubului Bicicliștilor din Focșani. Totodată, ei au participat la un marș și alte activități care implică mișcarea. Este vorba de dans, mersul pe bicicletă, dar și de demonstrații de acordare a primului ajutor, măsurarea tensiunii arteriale, servicii de kinetoterapie (demonstrativ).
Citește articolul...

Emoții, bucurie și nostalgii la Gala Aniversară a Crucii Roșii Vrancea

Peste 200 de vrânceni prieteni ai Crucii Roșii Vrancea - voluntari, membri ai conducerii instituției, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Consiliului Județean, ai instituțiilor publice, ai Clubului Rotary din Focșani, oameni de afaceri și colaboratori activi ai Filialei au dat curs invitației de a sărbători, aseară, împreună, aniversarea a 100 de ani de la înființarea Crucii Roșii Vrancea. Evenimentul a avut loc în eleganta locație a Restaurantului Antal Queen Two din Focșani, și a avut ca oaspeți de seamă pe Mihaela Geoană, președinta Societății Naționale de Cruce Roșie Română, care a venit însoțită de soțul său, senatorul Mircea Geoană. Aceștia s-au alăturat Rodicăi Davidean, directorul Filialei Vrancea a Crucii Roșii, președintelui filialei, Neculai Ionescu, celorlalți membri din conducere și tuturor celor prezenți.
n deschiderea serii, Mihaela Geoană a vorbit despre importanța organizației și despre faptul că dintre cele 47 de Filiale existente în România, cea vrânceană este, prin realizările sale, una dintre cele mai de succes.
„Doresc să felicit Crucea Roșie Vrancea și să ne amintim cu toții că, prin jertfa și sacrificiul oamenilor din această țară s-au pus bazele României Mari, României de astăzi și de asemenea, prestigiul și recunoașterea Crucii Roșii în general s-au bazat tot pe același sacrificiu. Crucea Roșie s-a făcut cunoscută în timpul Primului Război Mondial și a avut voluntari precum Regina Maria și alte personalități ale vremii. Crucea Roșie Vrancea s-a înființat prin unirea Societății Doamnelor cu Crucea Roșie Focșani și au fost femei celebre care au condus această organizație locală. Aceasta este istoria, și dacă ne uităm la prezent, Filiala Vrancea este una dintre cele mai active din cele 47 de filiale ale SNCRR. Vreau să-i felicit în primul rând pe voluntarii Crucii Roșii pentru că activitatea instituției se sprijină pe voluntariat, dar și pe angajați și pe cei din conducerea societății, autoritățile locale care îi sprijină, dar mai ales pe toți cetățenii, toți donatorii mici și mari, cei care donează din timpul, cunoștințele și banii lor pentru a-i ajuta pe cei mai nevoiași decât ei”, a declarat Mihaela Geoană. 

g01g10g03

Citește articolul...

O camionetă militară, donație nemțească pentru Crucea Roșie Vrancea la împlinirea a 100 de ani

Sărbătoarea împlinirii unui secol de existență pe meleaguri vrâncene a Crucii Roșii a debutat ieri, la primele ore ale dimineții, cu o întâlnire prietenească a comitetului de conducere al instituției vrâncene de caritate și voluntarii săi cu delegația Crucii Roșii germane, care a adus tradiționalul transport umanitar. Emoționanta întâlnire a avut loc în eleganta locație a Restaurantul Antal Queen 2 din Focșani unde, pentru două ore, cei prezenți au trecut în revistă proiectele vizitate, și-au mulțumit reciproc și și-au exprimat regretul că nu pot fi împreună și la seara festivă, pentru că delegația germană trebuie să se întoarcă acasă. 
 Dar, pentru că aceștia au dorit să marcheze în felul lor importanța acestui eveniment, au făcut Crucii Roșii Vrancea și implicit cetățenilor județului care vor fi în nevoie, un dar special: o camionetă militară în perfectă stare de funcționare, marca Mercedes, care a fost primită de la armata germană și cu care se poate interveni în situații de dezastru, aceasta putând fi condusă pe cele mai greu accesibile drumuri, chiar și prin apă de 70 de centimetri.
„Venim de fiecare dată cu toată inima aici, la dumneavoastră. Ceea ce facem noi este o muncă amplă, tot anul colectăm și selectăm ajutoarele care să se potrivească nevoilor de aici și le transportăm, tot în fiecare an, către proiectele Crucii Roșii Vrancea. Suntem bucuroși că am putut face asta și în acest an, dar din păcate nu vom putea rămâne și la Gală, pentru că trebuie să plecăm spre Germania, astfel încât luni să fim fiecare la serviciu. Am adus însă cu noi o mașină de intervenție în caz de dezastre sau pentru drumuri greu accesibile. Această mașină militară de forță poate merge pe munte, poate merge prin apă de până la 70 de centimetri. Mașina poate transporta o tonă, este donată de armata germană, are sirenă și girofaruri și este în perfectă strare de funcționare. Deși are 20 de ani, nu a circulat decât 80 de mii de kilometri. Îmi face plăcere să înmânez cheile acestei mașini doamnei director Davidean”, a declarat Thomas Muller, conducătorul delegației Crucii Roșii germane.

6camioneta317 DAScreen Shot 2014-10-16 at 5.07.59 PMScreen Shot 2014-10-16 at 5.08.40 PM

Citește articolul...

Interviu INCENDIAR cu Rodica Davidean. Lucruri pe care NU le-a mai spus NICIODATĂ

Crucea Roșie Vrancea aniversează astăzi, 100 de ani de la înființare. Voluntarii, colaboratorii, prietenii instituției de caritate și toți cei care, de-a lungul vremii, au dăruit o parte din timpul, energia sau profitul lor filialei vrâncene au fost invitați să se bucure împreună de eveniment, participând la Gala Aniversară ce va avea loc diseară, la Restaurantul Antal Queen Two din Focșani. Cu acest prilej, Rodica Davidean, directorul Crucii Roșii Vrancea, a dorit să povestească despre ce a însemnat și ce înseamnă astăzi instituția, mulțumind tuturor celor ce au sprijinit dezvoltarea și evoluția acesteia, pentru spiritul umanitar și generozitatea de care au dat dovadă. Citiți, în continuare, un interviu cu Rodica Davidean, considerată unanim drept inima Crucii Roșii, femeia care și-a dedicat efectiv viața acestei organizații vrâncene și care, împreună cu voluntarii fără de care nimic n-ar fi fost posibil, a făcut-o cunoscută atât în țară cât și peste hotare, ca urmare a proiectelor de succes realizate.

6rodica davidean316

Citește articolul...

Din casa devenită închisoare, din nou printre oameni: „Crucea Roșie Vrancea mi-a schimbat total viața!”

În urmă cu mai bine de 15 ani, un focșănean, pe care cu siguranță mulți dintre voi îl cunoașteți măcar din vedere, s-a numărat printre primii oameni din județul nostru căruia întâlnirea cu Crucea Roșie Vrancea i-a schimbat esențial și în bine întreaga existență. Acum, când instituția de caritate vrânceană se pregătește pentru a sărbători 100 de ani de la înființare, Mateiaș Badiu, de 51 de ani, bărbatul pe care îl puteți întâlni mai mereu în zona Pieței Moldovei pe scuterul său, își îndreaptă gândurile pline de recunoștință către Filiala de Cruce Roșie Vrancea, dar și către „Monitorul de Vrancea” care s-a alăturat, pe atunci, demersului Filialei și au derulat împreună o fructuoasă campanie de strângere de fonduri pentru binele acestui om. Paralizat de la brâu în jos în urma unui cumplit accident, ca urmare a acestei campanii și a demersurilor făcute de Crucea Roșie Vrancea, Mateiaș Badiu s-a mutat din apartamentul său de la etajul trei al unui bloc din Bahne, unde fusese „prizonier” timp de zece ani, într-un apartament la parter. „Acest lucru a însemnat pentru mine o minune Dumnezeiască! A însemnat eliberarea! Practic, am ieșit din izolare și am reluat contactul cu lumea. Mulțumesc Crucea Roșie! Mulțumesc Monitorul de Vrancea! Mulțumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat atât de mult!”, a spus Mateiaș Badiu.

Citește articolul...

Crucea Roşie Vrancea – SUCCESUL recunoscut în județ, în țară și peste hotare

Impresia celui care pășește, astăzi, pentru prima dată în sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea e aceea că a nimerit într-un furnicar, într-un soi de haos în care nu știi cui să te adresezi și nici dacă cel căruia i te adresezi te și bagă în seamă! Dar... e doar o primă impresie – absolut eronată - lăsată de nucleul acela de oameni extrem de implicați, super-activi fiecare pe bucățica lui. Pentru că astăzi, în condițiile în care nevoile sunt tot mai multe, în condițiile în care sprijinul de care au nevoie comunitățile sunt tot mai diverse, când ziua pare să nu mai încapă în 24 de ore și când reușita într-o direcție sau alta impune nu doar precizie de ceasornic ci și responsabilitate extremă și atenție distributivă, astăzi așadar, limbajul direct și răspunsul (și atunci când se poate acordarea ajutorului) pe loc, este lege la Crucea Roșie. Și asta poate descumpăni, oarecum, omul ce intră acolo pentru prima dată, care rămâne uimit să constate mai apoi că întrebarea lui pe care i s-a părut că n-a băgat-o nimeni în seamă găsește răspuns, nevoia lui găsește, pe loc sau mai târziu, rezolvare! Fără excepție!

3crucea rosie-1

Citește articolul...

Crucea Roşie organizează o GALĂ ANIVERSARĂ la un restaurant din Focşani

La împlinirea a o sută de ani
Crucea Roșie Vrancea aniversează, anul acesta, 100 de ani de la înființare, iar Gala prin care va fi marcat acest eveniment va avea loc în data de 18 septembrie, la Restaurantul Antal Queen Two din Focșani. Sărbătorirea unui secol de existență și acțiune de Cruce Roșie în județul nostru este organizată de instituția vrânceană de caritate în parteneriat cu Instituția prefectului, Consiliul Județean și Asociația Comunelor Vrancea, fiind invitați să participe toți cei care, de-a lungul timpului, au fost alături, s-au implicat în activitățile, proiectele și programele Crucii Roșii, dăruind din sufletul, timpul și chiar buzunarul lor pentru binele celor aflați în situații din cele mai disperate. La eveniment vor participa președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Mihaela Geonă, conducerea Filialei vrâncene a instituției, oficialități locale, voluntari, vrânceni de toate vârstele și de toate profesiile care vor derula amintiri arhivate în inimi cu însemnele Crucii Roșii, și se vor bucura împreună de momentele artistice asigurate de îndrăgita interpretă de muzică ușoară Corina Chiriac, de Gabriel Bălașa și artiști locali. Biletul de participare este de 125 de lei pentru o persoană, respectiv 250 lei pentru o familie şi reprezintă contribuţia pentru organizarea evenimentului centenar.

 g01g02g03

Citește articolul...

Corina Chiriac cantă la Gala Crucii Roşii

100 de ani de Cruce Roşie în Vrancea. Pe 18 septembrie se va organiza la Focşani Gala Aniversară - 100 de ani de Cruce Roşie în Vrancea.
“Crucea Roşie Vrancea, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Vrancea, Consiliul Judeţean şi Asociaţia Comunelor Vrancea, au deosebita plăcere de a vă invita să sărbătorim împreună un secol de existenţă şi acţiuni de Crucea Roşie în Vrancea. Gala Aniversară va avea loc în data de 18 septembrie 2014, într-un cadru elegant, în incinta Restaurantului Antal Queen Two, din Focşani. Momentele artistice vor fi asigurate de doamna Corina Chiriac, de Gabriel Bălaşa şi artişti locali. Biletul de participare este de 125 lei pentru o persoană, respectiv 250 lei pentru o familie şi reprezintă contribuţia dumneavoastră pentru organizarea evenimentului centenar”, spun organizatorii acestei activităţi.

thumbnail-1.php

Citește articolul...

Cursuri de formare profesională gratuite

Persoanele cu dizabilități, cele de etnie romă și femeile din județul nostru, care doresc să obțină o calificare în mod absolut gratuit, se pot înscrie la cursul de formare profesională de nivel 1 pentru ocupația „Îngrijitori bătrâni”. Cursul este organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Vrancea, care a a demarat procesul de înscriere. 
Cei care doresc să obțină detalii legate de documentele necesare înscrierii la curs, cuantumul subvenției acordate, etc., pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0237.206.961, prin email la: redcrossro@yahoo.com sau pot veni direct la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea din strada Dimitrie Cantemir nr. 5, Focșani.
Totodată, informații suplimentare se pot obține și la telefon 0764.561.977.

incluziv

Citește articolul...

Ajutoare olandeze, la Crucea Roșie Vrancea

Șaptesprezece reprezentanți ai Asociației PEP Heesch din Olanda, conduși de președintele Harie Roelovs, au sosit la Filiala de Cruce Roșie Vrancea cu un consistent și tradițional transport umanitar. Este vorba de tiruri pline cu îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte de mobilier și anume: paturi, noptiere, mobilier sanitar și multe altele, dar și materiale necesare renovării interioare a Școlii din Haret.
Ajutoarele aduse anual de reprezentanții acestei asociații, prietenă veche a Crucii Roșii Vrancea, sunt destinate în principal beneficiarilor centrelor rezidențiale ale instituției vrâncene de caritate. Acestea vor fi, de altfel, vizitate de olandezi, care vor merge pe parcursul săptămânii atât la locuințele protejate „Micul Rosmalen” din Oreavu, „Acasă” din Gugești, „Casa Bavareză” din Vîrteșcoiu, Adăposturile de Noapte din Focșani, Locuința protejată din satul Beciu, Centrul de Asistență și Suport pentru Persoane Vârstnice din satul Ghimicești comuna Fitionești, etc.
„Această Asociație este o veche prietenă și parteneră a Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Ei organizează anual un transport umanitar destinat rezidenților noștri, lucru pentru care le mulțumim”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.

6olandezi295 NU

Citește articolul...

Serviciile Centrului pentru Persoane Vârstnice Fitionești, tot mai solicitate

Dacă la sfârșitul lunii trecute Centrul de Asistență și Suport pentru Persoane Vârstnice din satul Ghimicești, comuna Fitionești, era nepopulat, astăzi el funcționează la întreaga capacitate. În prezent, aici beneficiază de servicii specializate 17 bunici și bunicuțe internate, fiecare cu nevoile sale, și de asemenea, încă 20 de vârstnici în sistem ambulatoriu. Ieri, acest centru, construit la cele mai înalte standarde, a fost vizitat de ofițerii de monitorizare ai proiectului, din partea finanțatorului, respectiv Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est Brăila, care, potrivit primarului Iordache Cazacu, au plecat extrem de încântați de ce au văzut. În cadrul acestui centru, vârstnicii beneficiază de servicii de consiliere psiho-socio-medicală, kinetoterapie, masaj și gimnastică de recuperare, băi galvanice, ultrasunete și electroterapie, servicii de terapie ocupațională, de socializare, etc. Capacitatea Centrului este de 26 de locuri, așa încât încă mai pot fi internați și alți vârstnici care doresc acest lucru.

6camin294 DA-1

Citește articolul...

Începând de azi, voluntariatul e considerat experiență!

Activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, precizează Legea nr. 78/2014, noul act normativ ce a intrat în vigoare astăzi, 26 iulie, și care reglementează activitatea de voluntariat în România. Actul normativ mai spune că pe durata perioadei activității de voluntariat, cât și la încheierea activității de voluntariat, organizația gazdă, la cererea voluntarului, eliberează un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate. Mai mult, la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor, dacă doi sau mai mulți candidați obțin punctaje egale, autoritățile și instituțiile publice și angajatorii persoane fizice sau juridice pot acorda punctaj suplimentar candidaților care prezintă unul sau mai multe certificate de voluntariat obținute din activități de voluntariat, eliberate în condițiile prevăzute de această nouă lege. Citiți ce trebuie să conțină un contract de voluntariat și ce obligații aveți în această calitate.

10342904_10152646889281672_3603751505955119973_n

Citește articolul...

Crucea Roșie Vrancea a trimis ajutoare romilor din Bălești

Filiala de Cruce Roșie Vrancea este prima organizație care a răspuns apelului la solidaritate lansat, prin intermediul cotidianului nostru, de Primăria Bălești și Asociația Romilor pentru Integrare prin Dezvoltare Rurală Durabilă, care caută parteneri pentru demararea urgentă a unor programe destinate scoaterii din mizerie și întuneric a comunității romilor din localitate. Astfel, zilele trecute instituția vrânceană de caritate a trimis la Bălești o serie de prime ajutoare care, potrivit celor declarate de primarul Stancu Bălescu, au ajuns la cele mai nevoiașe familii. „Ajutoarele au fost împărțite la trei familii care se află în situațiile cele mai grave. Este vorba de pături, îmbrăcăminte, papuci, jucării, scaune și altele. Desigur, nevoile de aici sunt foarte mari, am vorbit cu doamna director Davidean și vom încerca să aducem și alte ajutoare pentru copiii de aici. Noi așteptăm în continuare parteneri ca să putem demara programe în scopul îmbunătățirii calității vieții comunității rome din comună”, a declarat Stancu Bălescu, primarul comunei Bălești.  

9balesti273

Citește articolul...

„Cuptorul de pâine Burcioaia” al Crucii Roșii, vizitat de reprezentantul Petrom Austria

Filiala de Cruce Roșie Vrancea a primit, joi, vizita de mentorat a lui Leopold Lippert, asset manager din partea OVM Petrom Viena. Acesta a dorit să vadă care este stadiul curent al implementării ideii de afacere socială „Cuptorul de pâine Burcioaia”, inițiată de Crucea Rosie Vrancea și finanțată de Petrom România, prin platforma „Fabricat în Țara lui Andrei”. Leopold Lippert a venit însoțit de Alina Tudor, Team Leader și unul dintre inițiatorii proiectului Țara lui Andrei, proiect de CSR (responsabilitate socială corporatistă) al Petrom România, Departament Relaţii Comunitare şi Afaceri Sociale.   

6cuptor261-1

Citește articolul...

O BISERICĂ din America le-a băgat apă în curte romilor din Modruzeni

Peste 1000 de copii, adulți și vârstnici romi ce locuiesc în 213 gospodării din Modruzeni, Mărășești, au, în momentul de față, apă în curte. După ce zeci de ani au fost nevoiți să care măcar strictul necesar de apă de la fântâni aflate la distanțe mari, acum acești oameni sunt extrem de bucuroși că nu mai trebuie decât să dea drumul la robinetele cișmelelor din ogradă pentru ca lichidul vital să le umple gălețile. Acest lucru a fost posibil ca urmare a proiectului relizat de Filiala de Cruce Roșie Vrancea în parteneriat cu Primăria Mărășești și reprezentanții comunității rome din Modruzeni, proiect intitulat „Alimentarea cu apă a gospodarilor care aparțin membrilor de etnie romă din Cartierul Modruzeni”. Proiectul, cu valoare totală de 327.841 lei a beneficiat de co-finanțarea de 125.714 lei a Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Statele Unite ale Americii. Prezenți, ieri, la festivitatea de închidere a proiectului, cei doi reprezentanți americani ai acestei Biserici au declarat că au dorit să contribuie la îmbunătățirea vieții romilor din Modruzeni prin acest proiect, fiindcă cea mai importantă dintre misiunile lor „este aceea de a ajuta pe cei ce au nevoie de ajutor”.

2modruzeni

Citește articolul...

Delegație a Crucii Roșii Suedia, în vizită în Vrancea

O delegație a Societății Naționale de Cruce Roșie Suedia s-a aflat pentru două zile în Vrancea, unde au vizitat proiectele realizate de Filiala vrânceană de Cruce Roșie, în vederea încheierii unui parteneriat pentru inițierea și dezvoltarea unor viitoare programe pentru romi, dar și pentru alte categorii defavorizate. Delegația a fost condusă de Ingela Holmertz, director general al Crucii Roșii Suedia, și din ea au făcut parte Ann Wedin de la Departamentul Relații Internaționale a organizației suedeze, Karin Zeudegani de la Filiala de Cruce Roșie Gothenburg, Deny Vogero - membru în Comitetul director al Crucii Roșii Suedia și Roland Palmqvist, membru în Comitetul Filialei Gothenburg. Aceștia au fost însoțiți de Ioan Silviu Lefter, directorul general al Societății Naționale a Crucii Roșii Române (SNCRR) și Andreea Furtună, manager programe tineret și voluntari din cadrul SNCRR. 
 Delegația a sosit în județul nostru joi, zi în care a vizitat comunitatea romă din Modruzeni, Mărășești, Centrele socio-medicale și celelalte proiecte realizate de Crucea Roșie Vrancea în acea zonă, precum și comunitatea romă din cătunul Seaca, comuna Vîrteșcoiu, Casa Bavareză și Casa Sfântul Gheorghe din aceeași comună, care adăpostesc vârstnici. 
Citește articolul...

Prietenul Crucii Roșii Vrancea, Ernst Frank, va fi făcut cetățean de onoare al comunelor Gugești și Vîrteșcoiu

Prietenul și colaboratorul de ani de zile al Filialei de Cruce Roșie Vrancea, Ernst Frank, vine pentru patru zile în județul nostru, într-o vizită de rămas bun, ca urmare a încheierii activității sale la Fundația Hilfsverein Nyphenburg e.V. din Germania, care a sprijinit substanțial pentru realizarea multor proiecte sociale ale instituției vrâncene de caritate. El va petrece în Vrancea patru zile (26-29 mai), timp în care va vizita toate obiectivele realizate în parteneriat cu Crucea Roșie: centrele rezidențiale din Oreavu, Gugești și Vârteșcoiu destinate vârstnicilor, Locuința protejată și ferma de la Beciu, comuna Vîrteșcoiu, destinată persoanelor cu handicap, Cabinetul medico-social de la Ciușlea, comuna Garoafa, și Complexele socio-medicale 1 și 2 de la Modruzeni, Mărășești.

6cruce226

Citește articolul...

O nouă casă pentru vârstnici, inaugurată la Gugești

Primăria Gugești și Filiala de Cruce Roșie Vrancea au inaugurat, ieri, o nouă locuință protejată pentru persoane vârstnice, amenajată la cele mai înalte standarde, într-o școală dezafectată din satul Poiana, comuna Gugești. Aici își vor putea petrece apusul vieții zece bătrâni uitați de propriile familii, care nu-și mai pot asigura prin propriile resurse cele necesare vieții de zi cu zi. „Am dorit să construim această locuință pentru ca există bătrâni disperați care nu au unde locui. Aici nu se vor mai simți singuri și le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit. Din păcate, nevoia este foarte mare și tocmai de aceea am convingerea că dacă în fiecare comună ar exista o astfel de casă, cu măcar zece locuri, ar fi mare lucru”, a declarat Vasile Vatră, primarul comunei Gugești. La eveniment au participat vicepreședintele Consilului Județean, Dragoș Bîrlădeanu, subprefectul Cristi Misăilă, primarii comunelor Dumbrăveni, Tîmboiești, Obrejița, Slobozia Bradului şi Vîrteșcoiu, membri ai Comitetului de Cruce Roșie, voluntari, reprezentanți ai Primăriei Gugești, prieteni ai instituției vrâncene de caritate.Citește articolul...