F L T V 1
de Aurel Șelaru

Laura Breană este NOUL PREŞEDINTE al Crucii Roșii Vrancea

Laura Breană, jurnalist la „Monitorul de Vrancea”, a fost aleasă, ieri, cu unanimitate de voturi, președinte al Crucii Roșii Vrancea pentru următorii patru ani, în cadrul Adunării Generale a instituției de caritate. Candidatura ei a fost primită cu multă și evidentă bucurie și simpatie de toți cei prezenți, implicarea sa în domeniul social, atât ca jurnalist cât și ca voluntar de Cruce Roșie, fiind de notorietate. Laura a fost alături de Crucea Roșie Vrancea, iar Crucea Roșie Vrancea alături de cazurile sociale prezentate de ea în cotidianul nostru, timp de mai bine de 17 ani. Colega noastră îl înlocuiește astfel, de ieri, pe fostul președinte, primarul de la Homocea, Neculai Ionescu. Tot ieri, în cadrul Adunării Generale au fost aleși și cei doi vicepreședinți și anume Gheorghe Maghiaru, primarul comunei Garoafa și colonelul Jenică Lazăr, adjunct al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, precum și membrii Comitetului și Biroului Filialei. „Sper să pot readuce în Crucea Roșie atmosfera de profundă solidaritate, înțelegere și prietenie pe care am trăit-o împreună cu oamenii din filială, până acum patru ani... Am fost mereu alături de Crucea Roșie Vrancea și voi rămâne om de Cruce Roșie pentru totdeauna, indiferent dacă voi fi sau nu aleasă președinte, pentru că această organizație, cu voluntarii săi dedicați și valorile ei, sunt parte din mine!”, a spus Laura Breană, înainte de a afla rezultatul votului.

DSCN2423Screen Shot 2015-04-01 at 10.53.12 AM

Citește articolul...

Surpriză pentru beneficiarii casei „Micul Rosmalen“ din Oreavu

Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță“ din Gugești a derulat prima etapă a proiectului de voluntariat „Dăruind vei dobândi“. Proiectul a fost inițiat de directoarea școlii, profesoara Violeta Anca Grecu, profesorul Vasile Ovidiu Allen, în calitate de consilier educativ și dirigintele clasei a V-a A. În proiect este implicată şi Crucea Roșie Vrancea - subfiliala Gugești, sub a cărei coordonare se află Casa de tip Rezidențial „Micul Rosmalen“ din Oreavu, beneficiara darurilor. 
Astfel, elevii implicați au colectat alimente, fructe și dulciuri, care au fost sortate și ambalate corespunzător pentru a putea fi transportate la căminul respectiv. Apoi, elevii implicați în proiect au încărcat toate alimentele în microbuzul școlar şi au mers la Oreavu. Cei mici au fost răsplătiți pentru gestul lor cu ceva dulce.
„Acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul nemijlocit al familiilor elevilor clasei a V-a A. Noi, inițiatorii proiectului, le mulțumim pentru modul aparte în care au înțeles să sprijine inițiativa noastră și îi asigurăm de tot respectul nostru. Este o lecție de generozitate, predată prin intermediul celor mici tuturor”, a precizat directoarea şcolii Violeta Anca Grecu. 

4 gugesti

Citește articolul...