F L T V 1
Sep 2014

Filiala de Cruce Roșie a inaugurat „Cuptorul de Pâine Burcioaia”

Pâine albă și intermediară tradițională, fără niciun fel de aditivi, amelioratori sau conservanți, colaci, covrigi, franzele, chifle și tot felul de bunătăți de patiserie făcute exact „ca la mama acasă” pot fi cumpărate, ba chiar și comandate de acum înainte, de la singura brutărie din județ care respectă cu sfințenie tradiția, și anume de la „Cuptorul de Pâine Burcioaia”. Acesta a fost înființat de Filiala de Cruce Roșie Vrancea, în urma câștigării competiției organizate de Petrom, intitulată „Fabricat în Țara lui Andrei”. Organizația a obținut din partea Petrom finanțare de până la 32 mii euro, sumă cu care instituția vrânceană de caritate a înființat afacerea socială „Cuptorul de Pâine Burcioaia” în cartierul Burcioaia, Adjud, afacere ce are ca obiect producerea de produse de panificație și, implicit, crearea de locuri de muncă în comunitate.
    La inaugurarea ce a avut loc ieri au fost prezenți atât oameni din Burcioaia, care s-au arătat bucuroși că în comunitatea lor funcționează în sfârșit o brutărie de unde pot cumpăra, cu doar 80 de bani, pâine rumenă și caldă de 300 de grame, cât și conducerea și voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Vrancea, reprezentanți ai Petrom, ai autorității locale și membrii ai Clubului Seniorilor. Toți aceștia au fost întâmpinați cu pâine și sare, mai exact cu colaci frumos împletiți, preparați și copți chiar la Cuptorul ce s-a inaugurat.

b16b03b02

Citește articolul...

Serviciile oferite de Crucea Roșie Vrancea, popularizate la „Promenada inimilor”

Voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea au fost prezenți ieri în Piața Unirii, unde au făcut o serie de demonstrații și au prezentat serviciile oferite de organizație în cadrul proiectului „Promenada inimilor”. Prin acest proiect se urmărește conștientizarea cetățenilor din județul nostru cu privire la importanța mișcării în menținerea și întărirea sănătății și mai ales a activității inimii și a riscurilor la care este supusă din cauza unor obiceiuri, asumate mai ales de tineri, din necunoaștere. „În România, proiectul este derulat de Fundația Română a Inimii în parteneriat cu Fundația Cardiologilor Români și Societatea Română de Cardiologie. În Vrancea, organizarea unei etape din acest proiect a fost asumată de Club Rotary Varana, în parteneriat cu Filiala de Cruce Roșie Vrancea”, se precizează în comunicatul trimis redacției noastre.
    Ieri, elevii, tinerii și voluntarii Filialei vrâncene care au participat la acțiune au primit tricouri inscripționate, pliante informative și au fost distribuite căști de protecție pentru membrii Clubului Bicicliștilor din Focșani. Totodată, ei au participat la un marș și alte activități care implică mișcarea. Este vorba de dans, mersul pe bicicletă, dar și de demonstrații de acordare a primului ajutor, măsurarea tensiunii arteriale, servicii de kinetoterapie (demonstrativ).
Citește articolul...

Emoții, bucurie și nostalgii la Gala Aniversară a Crucii Roșii Vrancea

Peste 200 de vrânceni prieteni ai Crucii Roșii Vrancea - voluntari, membri ai conducerii instituției, reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Consiliului Județean, ai instituțiilor publice, ai Clubului Rotary din Focșani, oameni de afaceri și colaboratori activi ai Filialei au dat curs invitației de a sărbători, aseară, împreună, aniversarea a 100 de ani de la înființarea Crucii Roșii Vrancea. Evenimentul a avut loc în eleganta locație a Restaurantului Antal Queen Two din Focșani, și a avut ca oaspeți de seamă pe Mihaela Geoană, președinta Societății Naționale de Cruce Roșie Română, care a venit însoțită de soțul său, senatorul Mircea Geoană. Aceștia s-au alăturat Rodicăi Davidean, directorul Filialei Vrancea a Crucii Roșii, președintelui filialei, Neculai Ionescu, celorlalți membri din conducere și tuturor celor prezenți.
n deschiderea serii, Mihaela Geoană a vorbit despre importanța organizației și despre faptul că dintre cele 47 de Filiale existente în România, cea vrânceană este, prin realizările sale, una dintre cele mai de succes.
„Doresc să felicit Crucea Roșie Vrancea și să ne amintim cu toții că, prin jertfa și sacrificiul oamenilor din această țară s-au pus bazele României Mari, României de astăzi și de asemenea, prestigiul și recunoașterea Crucii Roșii în general s-au bazat tot pe același sacrificiu. Crucea Roșie s-a făcut cunoscută în timpul Primului Război Mondial și a avut voluntari precum Regina Maria și alte personalități ale vremii. Crucea Roșie Vrancea s-a înființat prin unirea Societății Doamnelor cu Crucea Roșie Focșani și au fost femei celebre care au condus această organizație locală. Aceasta este istoria, și dacă ne uităm la prezent, Filiala Vrancea este una dintre cele mai active din cele 47 de filiale ale SNCRR. Vreau să-i felicit în primul rând pe voluntarii Crucii Roșii pentru că activitatea instituției se sprijină pe voluntariat, dar și pe angajați și pe cei din conducerea societății, autoritățile locale care îi sprijină, dar mai ales pe toți cetățenii, toți donatorii mici și mari, cei care donează din timpul, cunoștințele și banii lor pentru a-i ajuta pe cei mai nevoiași decât ei”, a declarat Mihaela Geoană. 

g01g10g03

Citește articolul...

O camionetă militară, donație nemțească pentru Crucea Roșie Vrancea la împlinirea a 100 de ani

Sărbătoarea împlinirii unui secol de existență pe meleaguri vrâncene a Crucii Roșii a debutat ieri, la primele ore ale dimineții, cu o întâlnire prietenească a comitetului de conducere al instituției vrâncene de caritate și voluntarii săi cu delegația Crucii Roșii germane, care a adus tradiționalul transport umanitar. Emoționanta întâlnire a avut loc în eleganta locație a Restaurantul Antal Queen 2 din Focșani unde, pentru două ore, cei prezenți au trecut în revistă proiectele vizitate, și-au mulțumit reciproc și și-au exprimat regretul că nu pot fi împreună și la seara festivă, pentru că delegația germană trebuie să se întoarcă acasă. 
 Dar, pentru că aceștia au dorit să marcheze în felul lor importanța acestui eveniment, au făcut Crucii Roșii Vrancea și implicit cetățenilor județului care vor fi în nevoie, un dar special: o camionetă militară în perfectă stare de funcționare, marca Mercedes, care a fost primită de la armata germană și cu care se poate interveni în situații de dezastru, aceasta putând fi condusă pe cele mai greu accesibile drumuri, chiar și prin apă de 70 de centimetri.
„Venim de fiecare dată cu toată inima aici, la dumneavoastră. Ceea ce facem noi este o muncă amplă, tot anul colectăm și selectăm ajutoarele care să se potrivească nevoilor de aici și le transportăm, tot în fiecare an, către proiectele Crucii Roșii Vrancea. Suntem bucuroși că am putut face asta și în acest an, dar din păcate nu vom putea rămâne și la Gală, pentru că trebuie să plecăm spre Germania, astfel încât luni să fim fiecare la serviciu. Am adus însă cu noi o mașină de intervenție în caz de dezastre sau pentru drumuri greu accesibile. Această mașină militară de forță poate merge pe munte, poate merge prin apă de până la 70 de centimetri. Mașina poate transporta o tonă, este donată de armata germană, are sirenă și girofaruri și este în perfectă strare de funcționare. Deși are 20 de ani, nu a circulat decât 80 de mii de kilometri. Îmi face plăcere să înmânez cheile acestei mașini doamnei director Davidean”, a declarat Thomas Muller, conducătorul delegației Crucii Roșii germane.

6camioneta317 DAScreen Shot 2014-10-16 at 5.07.59 PMScreen Shot 2014-10-16 at 5.08.40 PM

Citește articolul...

Interviu INCENDIAR cu Rodica Davidean. Lucruri pe care NU le-a mai spus NICIODATĂ

Crucea Roșie Vrancea aniversează astăzi, 100 de ani de la înființare. Voluntarii, colaboratorii, prietenii instituției de caritate și toți cei care, de-a lungul vremii, au dăruit o parte din timpul, energia sau profitul lor filialei vrâncene au fost invitați să se bucure împreună de eveniment, participând la Gala Aniversară ce va avea loc diseară, la Restaurantul Antal Queen Two din Focșani. Cu acest prilej, Rodica Davidean, directorul Crucii Roșii Vrancea, a dorit să povestească despre ce a însemnat și ce înseamnă astăzi instituția, mulțumind tuturor celor ce au sprijinit dezvoltarea și evoluția acesteia, pentru spiritul umanitar și generozitatea de care au dat dovadă. Citiți, în continuare, un interviu cu Rodica Davidean, considerată unanim drept inima Crucii Roșii, femeia care și-a dedicat efectiv viața acestei organizații vrâncene și care, împreună cu voluntarii fără de care nimic n-ar fi fost posibil, a făcut-o cunoscută atât în țară cât și peste hotare, ca urmare a proiectelor de succes realizate.

6rodica davidean316

Citește articolul...

Din casa devenită închisoare, din nou printre oameni: „Crucea Roșie Vrancea mi-a schimbat total viața!”

În urmă cu mai bine de 15 ani, un focșănean, pe care cu siguranță mulți dintre voi îl cunoașteți măcar din vedere, s-a numărat printre primii oameni din județul nostru căruia întâlnirea cu Crucea Roșie Vrancea i-a schimbat esențial și în bine întreaga existență. Acum, când instituția de caritate vrânceană se pregătește pentru a sărbători 100 de ani de la înființare, Mateiaș Badiu, de 51 de ani, bărbatul pe care îl puteți întâlni mai mereu în zona Pieței Moldovei pe scuterul său, își îndreaptă gândurile pline de recunoștință către Filiala de Cruce Roșie Vrancea, dar și către „Monitorul de Vrancea” care s-a alăturat, pe atunci, demersului Filialei și au derulat împreună o fructuoasă campanie de strângere de fonduri pentru binele acestui om. Paralizat de la brâu în jos în urma unui cumplit accident, ca urmare a acestei campanii și a demersurilor făcute de Crucea Roșie Vrancea, Mateiaș Badiu s-a mutat din apartamentul său de la etajul trei al unui bloc din Bahne, unde fusese „prizonier” timp de zece ani, într-un apartament la parter. „Acest lucru a însemnat pentru mine o minune Dumnezeiască! A însemnat eliberarea! Practic, am ieșit din izolare și am reluat contactul cu lumea. Mulțumesc Crucea Roșie! Mulțumesc Monitorul de Vrancea! Mulțumesc tuturor oamenilor care m-au ajutat atât de mult!”, a spus Mateiaș Badiu.

Citește articolul...

Crucea Roşie Vrancea – SUCCESUL recunoscut în județ, în țară și peste hotare

Impresia celui care pășește, astăzi, pentru prima dată în sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea e aceea că a nimerit într-un furnicar, într-un soi de haos în care nu știi cui să te adresezi și nici dacă cel căruia i te adresezi te și bagă în seamă! Dar... e doar o primă impresie – absolut eronată - lăsată de nucleul acela de oameni extrem de implicați, super-activi fiecare pe bucățica lui. Pentru că astăzi, în condițiile în care nevoile sunt tot mai multe, în condițiile în care sprijinul de care au nevoie comunitățile sunt tot mai diverse, când ziua pare să nu mai încapă în 24 de ore și când reușita într-o direcție sau alta impune nu doar precizie de ceasornic ci și responsabilitate extremă și atenție distributivă, astăzi așadar, limbajul direct și răspunsul (și atunci când se poate acordarea ajutorului) pe loc, este lege la Crucea Roșie. Și asta poate descumpăni, oarecum, omul ce intră acolo pentru prima dată, care rămâne uimit să constate mai apoi că întrebarea lui pe care i s-a părut că n-a băgat-o nimeni în seamă găsește răspuns, nevoia lui găsește, pe loc sau mai târziu, rezolvare! Fără excepție!

3crucea rosie-1

Citește articolul...

Crucea Roşie organizează o GALĂ ANIVERSARĂ la un restaurant din Focşani

La împlinirea a o sută de ani
Crucea Roșie Vrancea aniversează, anul acesta, 100 de ani de la înființare, iar Gala prin care va fi marcat acest eveniment va avea loc în data de 18 septembrie, la Restaurantul Antal Queen Two din Focșani. Sărbătorirea unui secol de existență și acțiune de Cruce Roșie în județul nostru este organizată de instituția vrânceană de caritate în parteneriat cu Instituția prefectului, Consiliul Județean și Asociația Comunelor Vrancea, fiind invitați să participe toți cei care, de-a lungul timpului, au fost alături, s-au implicat în activitățile, proiectele și programele Crucii Roșii, dăruind din sufletul, timpul și chiar buzunarul lor pentru binele celor aflați în situații din cele mai disperate. La eveniment vor participa președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Mihaela Geonă, conducerea Filialei vrâncene a instituției, oficialități locale, voluntari, vrânceni de toate vârstele și de toate profesiile care vor derula amintiri arhivate în inimi cu însemnele Crucii Roșii, și se vor bucura împreună de momentele artistice asigurate de îndrăgita interpretă de muzică ușoară Corina Chiriac, de Gabriel Bălașa și artiști locali. Biletul de participare este de 125 de lei pentru o persoană, respectiv 250 lei pentru o familie şi reprezintă contribuţia pentru organizarea evenimentului centenar.

 g01g02g03

Citește articolul...

Corina Chiriac cantă la Gala Crucii Roşii

100 de ani de Cruce Roşie în Vrancea. Pe 18 septembrie se va organiza la Focşani Gala Aniversară - 100 de ani de Cruce Roşie în Vrancea.
“Crucea Roşie Vrancea, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Vrancea, Consiliul Judeţean şi Asociaţia Comunelor Vrancea, au deosebita plăcere de a vă invita să sărbătorim împreună un secol de existenţă şi acţiuni de Crucea Roşie în Vrancea. Gala Aniversară va avea loc în data de 18 septembrie 2014, într-un cadru elegant, în incinta Restaurantului Antal Queen Two, din Focşani. Momentele artistice vor fi asigurate de doamna Corina Chiriac, de Gabriel Bălaşa şi artişti locali. Biletul de participare este de 125 lei pentru o persoană, respectiv 250 lei pentru o familie şi reprezintă contribuţia dumneavoastră pentru organizarea evenimentului centenar”, spun organizatorii acestei activităţi.

thumbnail-1.php

Citește articolul...