F L T V 1
Oct 2014

Cursuri de formare profesională gratuite organizate de Crucea Roșie

Vrâncenii care doresc să se califice în meseriile de „Baby-sitter” și „Îngrijitor bătrâni” se pot înscrie la cursurile de calificare nivel 1, organizate gratuit de Societatea Națională de Cruce Roșie, Filiala Vrancea, în cadrul Centrului de Incluziune Socială. Cursurile se adresează femeilor, persoanelor de etnie romă și persoanelor cu dizabilități. Anterior demarării cursurilor de formare profesională persoanele vor participa și la acțiuni de informare, consiliere și orientare profesională. La finalizarea cursurilor, beneficiarii proiectului vor obține un certificat recunoscut de Autoritatea Națională de Calificări din România și în Uniunea Europeană.

incluziv

Citește articolul...

„Cuptorul de pâine“ de la Burcioaia, o afacere gustoasă

Reprezentanţii organizaţiei Crucea Roşie Vrancea au pus la punct o afacere socială în Burcioaia, un cartier al municipiului Adjud. De la 1 octombrie, brutăria „Cuptorul de pâine“ face nu doar produse delicioase, ci îi ajută şi pe localnicii fără loc de muncă. Cei 500 de locuitori ai cartierului Burcioaia, din Adjud (judeţul Vrancea), au de la 29 septembrie o brutărie specială, numită „Cuptorul de pâine“, care le aduce pe masă produse de panificaţie fragede, dar a sporit şi numărul de locuri de muncă din zonă. Afacerea Crucii Roşii Vrancea, „Cuptorul de pâine Burcioaia“, este una dintre cele zece afaceri sociale finanţate în cadrul competiţiei „Fabricat în Ţara lui Andrei“, susţinută de OMV Petrom. Competiţia a fost una acerbă şi s-a avut în vedere faptul că locuitorii din Burcioaia se încadrează în categoria persoanelor defavorizate, cu oameni bătrâni, izolaţi de municipiul Adjud, cu o infrastructură precară, fără acces la serviciile medicale şi unităţi de comerţ.

646x404-1646x404-2646x404-3

Citește articolul...

Rodica Davidean și directorul general al Crucii Roșii Române semnează un memorandum cu Crucea Roșie Suedia

Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea și Ioan Silviu Lefter, directorul general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România (SNCRR), au fost invitați, în perioada 13 – 17 octombrie, să facă o vizită de lucru Crucii Roșii Suedia. Invitația vine după ce în luna iunie, o delegație a Societății Naționale de Cruce Roșie Suedia a vizitat, timp de două zile, proiectele dezvoltate în județul nostru de instituția vrânceană de caritate, care au fost catalogate de suedezi drept impresionante.
Rodica Davidean, singurul director de filială din țară care a fost invitat să participe la această întâlnire, a declarat că, pe lângă alte activități ce vor fi desfășurate în Suedia, obiectivul cel mai important este semnarea unui memorandum privind problematica romilor.
„Vom avea o sesiune de lucru de o zi pentru pregătirea semnării memorandumului cu obiectiv major, problematica romilor din ambele țări și absorbția fondurilor europene în cooperare, pentru reintegrare. Misiunea de a fi alături de directorul general al SNCRR pentru semnarea documentului de cooperare mă onorează, desigur, dar mă și angajează în a contribui, în continuare, prin proiecte sociale și de economie socială la îmbunătățirea condițiilor de viață a persoanelor de etnie romă. Prezența mea la Stockholm este legată de faptul că Filiala de Cruce Roșie Vrancea este singura filială din țară care a derulat cele mai multe proiecte în favoarea populației de etnie romă”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
Citește articolul...