F L T V 1
Jul 2014

Începând de azi, voluntariatul e considerat experiență!

Activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, precizează Legea nr. 78/2014, noul act normativ ce a intrat în vigoare astăzi, 26 iulie, și care reglementează activitatea de voluntariat în România. Actul normativ mai spune că pe durata perioadei activității de voluntariat, cât și la încheierea activității de voluntariat, organizația gazdă, la cererea voluntarului, eliberează un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate. Mai mult, la concursurile organizate pentru ocuparea posturilor, dacă doi sau mai mulți candidați obțin punctaje egale, autoritățile și instituțiile publice și angajatorii persoane fizice sau juridice pot acorda punctaj suplimentar candidaților care prezintă unul sau mai multe certificate de voluntariat obținute din activități de voluntariat, eliberate în condițiile prevăzute de această nouă lege. Citiți ce trebuie să conțină un contract de voluntariat și ce obligații aveți în această calitate.

10342904_10152646889281672_3603751505955119973_n

Citește articolul...

Crucea Roșie Vrancea a trimis ajutoare romilor din Bălești

Filiala de Cruce Roșie Vrancea este prima organizație care a răspuns apelului la solidaritate lansat, prin intermediul cotidianului nostru, de Primăria Bălești și Asociația Romilor pentru Integrare prin Dezvoltare Rurală Durabilă, care caută parteneri pentru demararea urgentă a unor programe destinate scoaterii din mizerie și întuneric a comunității romilor din localitate. Astfel, zilele trecute instituția vrânceană de caritate a trimis la Bălești o serie de prime ajutoare care, potrivit celor declarate de primarul Stancu Bălescu, au ajuns la cele mai nevoiașe familii. „Ajutoarele au fost împărțite la trei familii care se află în situațiile cele mai grave. Este vorba de pături, îmbrăcăminte, papuci, jucării, scaune și altele. Desigur, nevoile de aici sunt foarte mari, am vorbit cu doamna director Davidean și vom încerca să aducem și alte ajutoare pentru copiii de aici. Noi așteptăm în continuare parteneri ca să putem demara programe în scopul îmbunătățirii calității vieții comunității rome din comună”, a declarat Stancu Bălescu, primarul comunei Bălești.  

9balesti273

Citește articolul...

„Cuptorul de pâine Burcioaia” al Crucii Roșii, vizitat de reprezentantul Petrom Austria

Filiala de Cruce Roșie Vrancea a primit, joi, vizita de mentorat a lui Leopold Lippert, asset manager din partea OVM Petrom Viena. Acesta a dorit să vadă care este stadiul curent al implementării ideii de afacere socială „Cuptorul de pâine Burcioaia”, inițiată de Crucea Rosie Vrancea și finanțată de Petrom România, prin platforma „Fabricat în Țara lui Andrei”. Leopold Lippert a venit însoțit de Alina Tudor, Team Leader și unul dintre inițiatorii proiectului Țara lui Andrei, proiect de CSR (responsabilitate socială corporatistă) al Petrom România, Departament Relaţii Comunitare şi Afaceri Sociale.   

6cuptor261-1

Citește articolul...

O BISERICĂ din America le-a băgat apă în curte romilor din Modruzeni

Peste 1000 de copii, adulți și vârstnici romi ce locuiesc în 213 gospodării din Modruzeni, Mărășești, au, în momentul de față, apă în curte. După ce zeci de ani au fost nevoiți să care măcar strictul necesar de apă de la fântâni aflate la distanțe mari, acum acești oameni sunt extrem de bucuroși că nu mai trebuie decât să dea drumul la robinetele cișmelelor din ogradă pentru ca lichidul vital să le umple gălețile. Acest lucru a fost posibil ca urmare a proiectului relizat de Filiala de Cruce Roșie Vrancea în parteneriat cu Primăria Mărășești și reprezentanții comunității rome din Modruzeni, proiect intitulat „Alimentarea cu apă a gospodarilor care aparțin membrilor de etnie romă din Cartierul Modruzeni”. Proiectul, cu valoare totală de 327.841 lei a beneficiat de co-finanțarea de 125.714 lei a Bisericii lui Iisus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă din Statele Unite ale Americii. Prezenți, ieri, la festivitatea de închidere a proiectului, cei doi reprezentanți americani ai acestei Biserici au declarat că au dorit să contribuie la îmbunătățirea vieții romilor din Modruzeni prin acest proiect, fiindcă cea mai importantă dintre misiunile lor „este aceea de a ajuta pe cei ce au nevoie de ajutor”.

2modruzeni

Citește articolul...