F L T V 1
Jan 2015

Trei mii de pâini vor ieși zilnic, în 2015, din Cuptorul de la Burcioaia

O mie cinci sute de pâini vândute zilnic în prezent, elevi care realizează stagii de practică, șase brutari, oameni din comunitate formați în meserie, patru persoane din Burcioaia care au astăzi un loc de muncă și care produc pâine fără aditivi pentru locuitorii zonei, dar și pentru onorarea contractelor cu clienții locali și pentru donațiile de pâine destinate familiilor nevoiașe sunt doar câteva dintre cele mai importante lucruri care au fost realizate prin afacerea socială inițiată și dezvoltată în județul nostru de Crucea Roșie Vrancea pe parcursul a doi ani, și anume „Cuptorul de pâine de la Burcioaia”. Potrivit celor spuse de Rodica Davidean, directorul instituției de caritate, urmează ca începând cu acest an producția de pâine de la brutăria din cartierul Burcioaia, Adjud, să se dubleze. „Ne-am dat seama că este nevoie să avem o suprafață mai mare de coacere, acesta este planul cel mai important în prezent, deja este pus în mișcare. Până la sfârșitul lunii ianuarie o să mai avem un cuptor, astfel încât, în cele două schimburi de lucru, să putem coace și vinde minim 3000 de pâini”, a spus Rodica Davidean. Despre ce înseamnă o afacere socială de succes și ce beneficii sociale substanțiale poate aduce aceasta citiți în cele ce urmează.

6-7burcioaia404 NU

Citește articolul...