F L T V 1
Aug 2014

Cursuri de formare profesională gratuite

Persoanele cu dizabilități, cele de etnie romă și femeile din județul nostru, care doresc să obțină o calificare în mod absolut gratuit, se pot înscrie la cursul de formare profesională de nivel 1 pentru ocupația „Îngrijitori bătrâni”. Cursul este organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Vrancea, care a a demarat procesul de înscriere. 
Cei care doresc să obțină detalii legate de documentele necesare înscrierii la curs, cuantumul subvenției acordate, etc., pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0237.206.961, prin email la: redcrossro@yahoo.com sau pot veni direct la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea din strada Dimitrie Cantemir nr. 5, Focșani.
Totodată, informații suplimentare se pot obține și la telefon 0764.561.977.

incluziv

Citește articolul...

Ajutoare olandeze, la Crucea Roșie Vrancea

Șaptesprezece reprezentanți ai Asociației PEP Heesch din Olanda, conduși de președintele Harie Roelovs, au sosit la Filiala de Cruce Roșie Vrancea cu un consistent și tradițional transport umanitar. Este vorba de tiruri pline cu îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte de mobilier și anume: paturi, noptiere, mobilier sanitar și multe altele, dar și materiale necesare renovării interioare a Școlii din Haret.
Ajutoarele aduse anual de reprezentanții acestei asociații, prietenă veche a Crucii Roșii Vrancea, sunt destinate în principal beneficiarilor centrelor rezidențiale ale instituției vrâncene de caritate. Acestea vor fi, de altfel, vizitate de olandezi, care vor merge pe parcursul săptămânii atât la locuințele protejate „Micul Rosmalen” din Oreavu, „Acasă” din Gugești, „Casa Bavareză” din Vîrteșcoiu, Adăposturile de Noapte din Focșani, Locuința protejată din satul Beciu, Centrul de Asistență și Suport pentru Persoane Vârstnice din satul Ghimicești comuna Fitionești, etc.
„Această Asociație este o veche prietenă și parteneră a Filialei de Cruce Roșie Vrancea. Ei organizează anual un transport umanitar destinat rezidenților noștri, lucru pentru care le mulțumim”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.

6olandezi295 NU

Citește articolul...

Serviciile Centrului pentru Persoane Vârstnice Fitionești, tot mai solicitate

Dacă la sfârșitul lunii trecute Centrul de Asistență și Suport pentru Persoane Vârstnice din satul Ghimicești, comuna Fitionești, era nepopulat, astăzi el funcționează la întreaga capacitate. În prezent, aici beneficiază de servicii specializate 17 bunici și bunicuțe internate, fiecare cu nevoile sale, și de asemenea, încă 20 de vârstnici în sistem ambulatoriu. Ieri, acest centru, construit la cele mai înalte standarde, a fost vizitat de ofițerii de monitorizare ai proiectului, din partea finanțatorului, respectiv Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est Brăila, care, potrivit primarului Iordache Cazacu, au plecat extrem de încântați de ce au văzut. În cadrul acestui centru, vârstnicii beneficiază de servicii de consiliere psiho-socio-medicală, kinetoterapie, masaj și gimnastică de recuperare, băi galvanice, ultrasunete și electroterapie, servicii de terapie ocupațională, de socializare, etc. Capacitatea Centrului este de 26 de locuri, așa încât încă mai pot fi internați și alți vârstnici care doresc acest lucru.

6camin294 DA-1

Citește articolul...