F L T V 1

Cursuri de formare profesională gratuite

Persoanele cu dizabilități, cele de etnie romă și femeile din județul nostru, care doresc să obțină o calificare în mod absolut gratuit, se pot înscrie la cursul de formare profesională de nivel 1 pentru ocupația „Îngrijitori bătrâni”. Cursul este organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Vrancea, care a a demarat procesul de înscriere. 
Cei care doresc să obțină detalii legate de documentele necesare înscrierii la curs, cuantumul subvenției acordate, etc., pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0237.206.961, prin email la: redcrossro@yahoo.com sau pot veni direct la sediul Filialei de Cruce Roșie Vrancea din strada Dimitrie Cantemir nr. 5, Focșani.
Totodată, informații suplimentare se pot obține și la telefon 0764.561.977.
„Participarea la curs este gratuită, cursul fiind organizat în cadrul Centrului de Incluziune Socială. Cursurile se adresează persoanelor din următoarele categorii vulnerabile: femei, persoane de etnie romă și persoane cu dizabilități. Anterior demarării cursurilor de formare profesională, persoanele vor participa și la acțiuni de informare, consiliere și orientare profesională. La finalizarea cursurilor, beneficiarii proiectului vor obține un certificat recunoscut de Autoritatea Națională de Calificări din România și în Uniunea Europeană”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
         Participanții la curs trebuie să fie absolvenți de învățămînt minim obligatoriu, care își găsesc greu un loc de muncă și nu au mai participat la acest fel de curs și nu beneficiază în prezent de sprijin, ca participant la acțiuni de formare în cadrul altor proiecte finanțate din fonduri publice naţionale sau comunitare.
    Cursurile de formare profesională sunt organizate în cadrul proiectului „Incluziv pentru piața muncii”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, „Catalactica” Teleorman, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie - Filiala Vrancea și Centrul de Analiză și Inovare Economico-Socială București.
„Incluziv pentru piata muncii” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!”. Bugetul total al proiectului este de 7.726.400 lei, valoarea finanțării neramburabile fiind de 7.571.872 lei.

incluziv

Sursă: monitorulvn.ro